Promotive App


Promotive App

Promotive app is een statistieken tool voor het verzamelen van data uit social media campagnes. Deze tool heb ik vanuit infective collective ontwikkeld en is meerdere malen ingezet om van facebook campagnes deelnemers en bezoekersdata te verzamelen.

Promotive app kan bezoekersinformatie verzamelen en deze aanvullen met data die afkomstig is uit social media campagnes, zoals profiel gegevens of ingevulde informatie van een deelname formulier. Ook het tracken van gebuikersacties zoals een button click zit ingebouwd. Tevens is promotive app in staat om zogenaamde UTM codes uit urls te herkennen waardoor verzamelde informatie ook te filtreren is op verkeersbron. Rondom de app is een eigen javascript API ontwikkeld die het mogelijk maakt voor derden om data te verzamelen en deze weer te geven en te analyseren of exporteren in Promotive App.

De app is ontwikkeld op basis van een eigen geschreven php MVC framework wat sterk lijkt op CakePhp. Voor de front-end is twitter bootstrap als basis gebruikt aangevuld met een aantal charting libraries waaronder nvd3.

De app draait op een VPS systeem onder CentOS met Nginx als webserver met php en MySQL. Doordat het is VPS kan er gemakkelijk opgeschaald worden als er grote projecten lopen die veel verkeer te verwerken krijgen. De server is tevens door mij ingericht en beheerd en heeft mij een hoop algemene Linux kennis opgeleverd.

Gebruikte technieken:

  • Klant: N.v.t.
  • Datum: juni 2013 tot op heden
Terug