Docentenportal Essener


Docentenportal Essener

Voor uitgeverij Essener heb ik een docentenportal en online toetsenbank ontwikkeld. In de docenten portal kunnen docenten aanvullend lesmateriaal vinden bij de maatschappijleer boeken die Essener uitgeeft. Te denken valt aan: links naar relevante online video’s, docentenhandleidingen, werkboeken, samenvattingen en meer. Al het digitale materiaal zit achter een loginscherm en kan via een uitgebreide en snelle zoekfunctie doorzocht worden. Er zijn verschillende gebruikersrollen voor verschillende licentiesoorten en lesmethodes die uiteindelijk bepalen wie toegang heeft tot welk materiaal. Ook is er per gebruiker een licentievervaldatum in te stellen. Na het vervallen van de licentiedatum heeft de gebruiker geen toegang meer tot de portal tenzij de gebruikerslicentie verlengd wordt. Het geheel is in WordPress gerealiseerd met een zeer uitgebreid maatwerk thema en veel gebruik van Advanced Custom Fields.

Naast de docentenportal heb ik ook een online toetsenbank ontwikkeld. In deze omgeving kunnen docenten toetsvragen zoeken bij een gewenste methode, thema en hoofdstuk. Middels een drag en drop interface kan een toets samengesteld worden, die als Word document of PDF te downloaden is. Hiervoor is gebruik gemaakt van de PHPWord library. PDF documenten worden gemaakt door een omzetting via cloud cloudconvert.com. Om het invoeren van toetsvragen te versnellen heb ik tevens een importeer functie ontwikkeld waarmee toetsen vanuit het programma WinToets te importeren zijn in de online toetsenbank.

De zoekinterface van zowel de portal als toetsenbank zijn erg snel in gebruik doordat er gebruik gemaakt is van ajax en json. Zoekresultaten worden via Ajax opgehaald als door een javascript templating engine direct in de huidige pagina getoond. Hierdoor hoeft het scherm niet telkens opnieuw opgebouwd te worden en kunnen zoekresultaten heel vlot getoond worden.

Tags:

Terug