Portfolio website Hans Vesseur


Portfolio website Hans Vesseur

Voor architect Hans Vesseur uit assen heb ik samen met Berber van den Brink een WordPress portfolio website ontwikkeld waarin het fotomateriaal van de projecten van Hans Vesseur centraal staan.

Berber heeft het grafisch ontwerp gemaakt en ik heb de technische uitvoering voor mijn rekening genomen. De portfolio site is, zoals dat volgens mij anno 2015 hoort, helemaal responsive uitgevoerd. De site werkt dus goed op praktisch elk apparaat. Er is een compleet eigen op maat gemaakt WordPress thema ontwikkeld voor deze site en er is ook een plugin op maat gemaakt voor het beheren van de projecten die op de site getoond worden. Op de website is op een slimme manier gebruik gemaakt van ajax technologie waardoor de website zonder nieuwe pagina’s geheel opnieuw te laden werkt. Dat zorgt voor een vloeiendere gebruikerservaring.

Als basis voor de portfolio projecten plugin heb ik gebruik gemaakt van Rilwis metabox waarmee erg snel WordPress custom post types met aangepaste invoervelden te maken zijn. Door gebruik te maken Rilwis meta box wordt het ingewikkeldere werk van het definiëren van aangepaste invoervelden en opslaan van data uit deze velden een heel stuk eenvoudiger en kun je als webbouwer echt veel sneller werken. Nog een voordeel is dat het ingewikkeldere werk gewoon afgehandeld wordt door de meta box plugin waardoor je op maat gemaakte plugin minder gevoelig is voor problemen bij een upgrade van WordPress.

Tags:

Terug