Toegankelijke website één voor één groener


Toegankelijke website één voor één groener

In opdracht van GH+O heb ik gezorgd voor de technische realisatie van deze zeer toegangelijke WordPress website voor de gemeente Heerenveen.

Een project waar in ook inhoudelijk heel blij van werd, want wie wordt er niet blij van het promoten van een groenere wereld? Ik in elk geval wel.

Het concept en design voor deze website zijn ontwikkeld door GH+O uit Leeuwarden. De technische realisatie is door mij gedaan in de vorm van een op maat gemaakt WordPress thema waarbij gebruik gemaakt is van een aantal custom post types en diverse op maat gemaakte gutenberg blokken zodat alles in WYSIWYG  modus (what you see is what you get) door de gemeente aan te passen is. Er is gebruik gemaakt van diverse subtiele animaties om de site een vloeiende ervaring te geven tijdens het bladeren en scrollen.

Sinds september 2020, dus ongeveer rond de oplevering van deze website, dienen overheidswebsites te voldoen aan de WCAG 2.1 norm voor toegangelijkheid. Het toegankelijk maken van de site volgens de WCAG 2.1 heb ik in samenwerking met de communicatie afdeling van de gemeente Heerenveen gedaan.

Tags:

Terug