WordPress website uitgeverij Essener


WordPress website uitgeverij Essener

Voor uitgeverij Essener (onderdeel van Malmberg) heb ik een website redesign met webshop gerealiseerd. De indeling en wireframes zijn grotendeels intern door Essener uitgewerkt waarna het ontwerp is gemaakt door swanink.nl. De realisatie in WordPress en het plaatsen van een groot deel van de content is door mij gedaan. De website is voor een groot deel opgezet als een one page site met losse pagina’s voor de verschillende methodes die er aangeboden worden, een losse webshop en een losse FAQ pagina.

Het WordPress thema is op maat gebouwd en ook de webshop is een op maat gemaakt onderdeel binnen WordPress geworden.  Er is bewust gekozen om bestaande webshop plugins niet te gebruiken omdat er nog wel wat afwijkende zaken zijn aan de webshop implementatie.

Het WordPress thema is voorzien van diverse op maat gemaakte Gutenberg blocks waardoor eigenlijk alles door de klant is in een WYSIWYG omgeving aan te passen is. Omdat er in het thema op diverse plekken met iconen gewerkt wordt heb in een eigen icon plugin ontwikkeld waarmee op diverse plekken binnen bestaande blokken iconen ingevoerd kunnen worden. Ik was verbaasd dat een dergelijke plugin nog niet bleek te bestaan voor WordPress. Er kan indien gewenst met een op maat gemaakte icon set gewerkt worden.

Tags:

Terug