WordPress reserverings plugin


WordPress reserverings plugin

Voor de website van Stadslogementen Franeker heb een maatwerk WordPress reserverings plugin gerealiseerd. Via de website kan men een week, midweek of weekend reserveren in een van de vakantie woningen in Franeker. De beschikbaarheid wordt direct realtime gecheckt op de website en er kan direct online een aanbetaling gedaan worden voor een reservering. Hiervoor heb ik een koppeling gemaakt met Omnikassa van de Rabobank. Verder voorziet het systeem in allerlei maatwerk wensen zoals: het aanmaken en verzenden van facturen via email, automatisch opbouw van een schoonmaakrooster voor alle gemaakte reserveringen, automatische betalingsherinneringen via email voor reserveringen waarop een aanbetaling is gedaan, afhandelen van betalingen naderhand en meer.

Omdat er vrij veel geautomatiseerd is qua emails heb ik veel gebruik gemaakt van WordPress cron taken. Speciaal voor het schoonmaakrooster heb ik een nieuwe gebruikersrol in WordPress toegevoegd zodat het mogelijk is om een gebruiker aan te maken die alleen het schoonmaakrooster kan inzien.

Naast deze resreverings plugin heb ik ook gewerkt aan het meertalig uitvoeren van de website. Hiervoor is gebruik gemaakt van de WPML plugin voor WordPress. De gehele WordPress reserverings plugin werkt dan ook goed in meerdere talen. Alles is te vertalen, inclusief alle automatische emails, aangemaakte facturen en dergelijke.

Heb je ook een reserveringsmodule nodig binnen WordPress en heb je daar specifieke wensen bij? Dan kan ik, met de ervaring opgedaan in dit project vast veel voor je betekenen. Interesse? Neem dan direct contact op.

Tags:

Terug