WordPress website Moai Tandzorg


WordPress website Moai Tandzorg

In opdracht van Oosting Communicatie heb ik gewerkt aan de realisatie van de nieuwe WordPress website voor Moai Tandzorg. Ik heb een eigen WordPress theme ontwikkeld waarbij ik gebruik heb gemaakt van het Twitter Bootstrap framework. Voor de veel gestelde vragen en het overzicht van de medewerkers heb ik twee eigen plugins gemaakt die gebruik maken van custom post types en WordPress meta boxes. Hierdoor is de beheeromgeving van deze pagina’s eenvoudig en blijft de opmaak op de website consistent. Middels een zelf geschreven WordPress plugin heb ik een koppeling gemaakt met een Google agenda waarin de weekenddiensten van de vervangende tandartsen te zien zijn. Hiervoor is gebruik gemaakt van het iCalendar protocol wat onder andere door Google gebruikt wordt. De lijst kan in principe uit elke online agenda komen die deze standaard ondersteunt. De lijst met vervangende tandartsen voor spoedgevallen wordt netjes in de site geïntegreerd achter een button zodat na 1 klik eenvoudig te zien is welke tandartsen de komende tijd bereikbaar zijn voor spoedgevallen. Deze oplossing is compleet door mij bedacht en uitgevoerd.

Deze WordPress website is responsive uitgevoerd en dus geschikt voor bezoekers met een smartphone of tablet. Een leuk detail is dat de schuine lijnen die in het ontwerp zitten geheel met CSS zijn gemaakt, dus zonder gebruik van achtergrond afbeeldingen. Hierdoor is behoorlijk gespaard op de pageload terwijl de pagina’s er wel heel grafisch uitzien.

Het ontwerp voor de site is gemaakt door Berber van den Brink en gebasseerd op de huisstijl die Oosting Communicatie heeft ontwikkeld. De responsive uitvoering heb ik zelf op het basis ontwerp gebaseerd. De invulling van de site is verzorgd door Oosting Communicatie.

Tags:

Terug